Mlieko, potravina tisícich tvárí

máj 19 2024

Autorka: Bc. Zdenka Šuhajdová
Abstrakt: Práca a jej obsah sa zameriava na predstavenie stručného vývoja spracovania mlieka do mliečnych výrobkov. Jej cieľom je predstavenie počiatku tohto procesu a návody, ako možno mlieko spracovať. Práca poukazuje na dostatok mliečnych produktov na trhu v kontraste s dlhou tradíciou domácej výroby. Súčasťou práce sú aj informácie a materiály získané na základe štúdia na pôde Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Ďalšie informácie sú využité na základe vlastných poznatkov a poznatkov osôb, ktoré túto prácu vykonávajú. Praktická časť zahŕňa videá, zamerané na proces spracovania mlieka na rôzne mliečne výrobky s podrobným opisom prípravy a pomôcok, potrebných na výrobu. Posledným bodom práce sú recepty, v ktorých možno využiť spracované mliečne produkty.
Kľúčové slová: mlieko, spracovanie mlieka, mliečne výrobky, syr, bryndza

Študentská vedecká odborná činnosť (ŠVOČ)

ŠVOČ ponúka študentom vysokých škôl možnosť vypracovať odborné práce na témy súvisiace s oblasťou štúdia. Práca bola zaradená medzi víťazné a najlepšie práce v jednotlivých sekciách súťaže Študentská vedecká odborná a umelecká činnosť (ŠVOUČ) za rok 2023 na Filozofickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Všetky ocenené práce za rok 2023 nájdete tu: https://www.prohuman.sk/category/typ-prispevku/the-best-of-svoc-2023

Kontaktné informácie

Filozofická fakulta
Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre
Štefánikova 67, 949 01 Nitra
https://www.ff.ukf.sk

PrílohaVeľkosť
Suhajdova_Zdenka.pdf813.67 KB

Ponuka vzdelávania


Radi publikujete ale nemáte dobrú skúsenosť s inými časopismi? Publikujte články v časopise Prohuman a podcasty na Prohuman AI. Hľadáme práve Vás!